Remez - to ... Čo Remez?

Remez s; m. Typ prsia, beží pozdĺž brehov riek a jazier * dĺžka remezptitsa rodina tit až 11 cm v Eurázii ... . usadzuje v rákosie a stromy v riekach a potokoch zásuvka v tvare gule s postranným vchodom

* REMEZREMEZ (remíza pendulinus) - .. druhu hydiny rodinného dĺžky tit tela 11 cm, krídla až 6 cm a hmotnosti. 11 bol značne odlišný od ostatných členov rodiny back je hrdzavo červená hlava a krk sú biele, ale celá rada poddruhov, obývajúci juh do pokutového územia, - .. rôzne odtiene hnedej čelom a širokými pruhmi, prejdite Vhodné od zobáka okom do ucha, čierna. Ramenné peria a nadhvoste okrovej farby. Letový peria a chvostové perá sú tmavo hnedá s belavými okrajmi. Krk a struma špinavo biele, zvyšok brušnej strane tela okrovej s hrdzavé pruhy na prsiach a bokoch. Rovný zobák tenký a veľmi ostré. sú to malí vtáci s relatívne dlhá členité chvostom a zaoblenými krídlami.

Remez tvorí asi 10 poddruhov, bežné v krajinách strednej a južnej Európy, Kaukazu, malé n stredné Ázii, ale aj v južnej Sibíri ( do Primorye), na kórejskom polostrove, na juhu Japonska av južných provinciách Číny. V severných častiach rozsahu Remezův - sťahovavých vtákov (prídu v marci - apríli a odlieta v septembri - október), na juhu urovnali oblasť. Remez zimy bežné v strednej Ázii, na Kaukaze, južne od Malej Ázie do južných provinciách Číny, rovnako ako na Balkáne a na juhu Talianska.Kŕmi prevažne malými hmyzmi (chrobáky, húsenice, motýle, chrobáky) a pavúky, semená sa spotrebúvajú v malom množstve.

Remezův hniezdia v kroví na brehoch riek, jazier, rybníkov a ďalších vodných plôch v nive a lužných lesov, rákosie a tŕstia močiarov. Je to oveľa menej obyčajné v suchých lesných oblastiach v blízkosti veľkých roklín alebo malých potokov alebo kaluží, ktoré vysušia na leto. Pary sa vytvárajú v druhej polovici apríla - začiatkom mája a čoskoro začnú stavať hniezdo. Ako stavebný materiál použitých rastlinných vlákien a rastlinného páperie (páperie topoľ a vŕba, lietajúce odpojovačmi vŕba a topoľ semeno), ľanových vláken, konopného žihľavy, zriedka vlny alebo vtáčích pier. Hniezdo má tvar gule so bočným vchodom. Vonku môže byť hniezdo pokryté plátkovými semenami, brezovými alebo obličkovými váhami a kvetinovými náušnicami z vrbovej a topoľovej. Steny hniezda, s hrúbkou 20-25 mm, sú také silné, že hniezdo visí na strome, nie je rozbité niekoľko rokov. Zásuvka je zvyčajne usporiadaný na konci vody poklesnuté vetvy topoľ alebo vŕby, vo výške 1 až 3,5 m. V prípade, že drážka nie je nad vodou, sa nachádza vo výške 10 metrov a viac nad zemou. V strednej Ázii je hniezdo pozastavené medzi dvoma rákosami.

Pokladanie vajec niekedy dokonca ešte pred dokončením hniezdenia, ale častejšie 2-3 dni po jeho dokončení. Murivo zvyčajne pozostáva z 6-8 čisto bielych vajec. Nasizhivaet žena 13-14 dní. Násadzovacie mláďatá zostávajú v hniezde 16-18 dní, počas ktorých ich rodičia kŕmia. Po odchode mláďat z hniezda sa dospelé vtáky kŕmia niekoľkými dňami a potom rodinné kŕdle pred letom putujú v húštinách pozdĺž brehov nádrží.V auguste začali vtáky, ktoré hniezdia v severnej a strednej časti radu, letieť do zimoviska.

encyklopedický slovník. 2009.