Nuthatches - že ... Čo je nuthatches?

popolznisemeystvo oddelenia spevákov. Dĺžka 9, 5-19 cm Krátke labky s húževnatými drápmi umožňujú ľahké pohybovanie sa po stromových kmeňoch a skalách hore a dole. 25 druhov, v Eurázii, Severnej Amerike, severozápadnej Afrike a Austrálii.

* * * POPOLZNIPOPOLZNI (Sitta), rod vtákov Brhlík rodina ( cm. brhlík). Distribuované v Eurázii, Severnej Amerike, Afrike. V Rusku, 5 druhov nuthatches: v lese zóne spoločné Brhlík lesný (S. Europeae), dva druhy hornín nuthatches, Kaukaz - ryzhegrudy Brhlík (S. canadensis), v horách na juhu Primorye území - čierno-Brhlík (S. krueperi) ,

Najrozšírenejší Brhlík lesný, tvoriť rad poddruhov v Európe a Strednej Ázii; dosahuje severnú Afriku, jediný v jeho rodine. Nedávajte veľké migrácie, roaming v blízkosti miest hniezdenia, niekedy sa spojí s kŕdľami prsia.

nuthatches sa živia hmyzom, semená, orechy, hľadali ich v štrbín, trhlín, pazuchách listov, jesť ovocie a semená s hustou plášťom, rozdeliť svoj zobák ranu. Hniezda je v dutinách stromov, v štrbinách skál. Zvyčajne znížte vstup a zakryte ho špinou. Rock nuthatches robia hniezda z hrudiek zeme. V murive 4-10 s červeno-hnedou vajcovou náplasťou. Nasizhivaet iba ženy 15-18 dní.Nestlé sú kŕmené oboma rodičmi počas 3 týždňov.

encyklopedický slovník. 2009.