Flytrappers sú ... Čo sú flycatchers?

muholovkisemeystvo autoskiel spevákov. Dĺžka 9 až 23 cm. Na východnej pologuli je asi 330 druhov v tropických a subtropických oblastiach. Kŕmia sa hmyzom (vrátane muchov, teda aj ich názov).

* * * MUHOLOVKIMUHOLOVKI, podskupina Lejskovití ( cm. Lejskovití), ktorý zahŕňa niekoľko rody vtákov (Muscicapa, Ficedula, Cyanoptila). Kombinované podľa podobných znakov: krátke nohavice s topánkou, za nimi sú plátované dva štíty, široký a plochý zobák so štetinami na základni. Malé vtáky, veľkosť vrabec alebo o niečo menšie. Chvost nie je dlhý, rovný, často s zárezom na konci. Typický je spôsob sedenia nehybných alebo klapajúcich sa krídel na suchom vyvýšenom vetve, lietanie za lietajúcim hmyzom a návrat na pôvodné miesto. Sťahovavé vtáky. V predstaviteľoch rodu Ficedula iba ženská inkubuje pokladanie, v ostatných rodách sa striedajú obaja rodičia. Ak mužský partner s 2-3 samice, potom počas inkubácie, kŕmi len hlavný partner a jej potomstvo.

Z celkového počtu Mucholapky žijúcich v Rusku, z ktorých najznámejšie sú tri typy, ktoré sú veľmi rozšírené, vyskytujúce sa v celom Rusku gnezdovya alebo zátokách. Najväčší z nich - modráň (Muscicapa striata), lakované v šedohnedú tón, tmavšie na hornej časti tela a s ohľadom na hrudi, na ktoré sa vzťahuje s riedkymi pozdĺžnymi pruhmi.Distribuované zo západných hraníc do Transbaikaly. Prebýva v lesoch, záhradách, parkoch a často sa usadzuje v blízkosti ľudského obydlia. Letí do zimy v Afrike. Hniezdo sa stavia v poloduplexe, za stúpajúcou kôrou stromov. Pri pokládke 4-6 zelenkavé s hrdzavými škvrnami vajec. Hlas - ostrý "tít-tit".

Najmenší z mäkkýšov je malá muchotrávka (F. parva). Samec, pripomína všeobecnú farbu Robins, šedo-hnedé hornej časti tela, boky a krk strumy popolavo šedá, krku a hornej časti strumy difúznych červeno-červená škvrna, spodná časť tela bielej farby. Krídla sú tmavo hnedé. Samička malého muškára je všetko hnedá, bez šedej a červeno-červené kvety v peru. Distribuované zo západných hraníc do Kamčatky. Usadzuje listnaté a ihličnaté lesy. V Indii hibernáva. Hniezdo v dutine alebo v polovičnej časti. V kladení 5-6 ružová alebo nazelenalá s hrdzavými škvrnami vajec. Hlasové praskanie a zvukový trill.

Hypochluster (F. hypoleuca) má čierne, čierno-hnedé a biele škvrny vo svojom peru. Dospelý samec čierna farba na vrchol, na čele bielu náplasť na krídlach priečnych podlhovasté bielymi škvrnami, dolnej časti tela biela. Distribuované zo západných hraníc do Yenisei. Žije nielen v lesoch, záhradách a parkoch, ale tiež aktívne obýva veľké mestá. Hlas je zvukový "špičkový vrchol" a hlasná pieseň. Hniezda v dutinách. Pri kladení 5-7 svetlo modrých vajíčok. Flycatcher-pestrushku sa dá ľahko odlíšiť od ostatných múrovcov na charakteristickú škvrnitú farbu.

Ďalší druh lietať sa nachádza v Rusku na Ďalekom východe. Jedná sa o modrú flycatcher (C. cyanomelana) - jeden z najkrajších vtákov našej krajiny. Muž má modro-modrý zvršok, čiernu predsieň a jasné biele brucho. Farba žien je skromnejšia, olivovo-šedá. Pieseň je zvučná, rôznorodá, predstavuje súbor hlasitých príjemných trills s zahrnutím vypožičaných z iných vtáčích kolená.Hniezdo je postavené v pol dutine alebo v malom výklenku. Pri kladení 4-5 bielo-ružových vajec.

encyklopedický slovník. 2009.