Encyklopedický slovník

Mravčiarovité

Mravčiarovité - to ... čo mravčiarovité?

muravedysemeystvo cicavce edentates tímu. Dĺžka: 1, m 2, chvost na 0, 9 m. 4 základné druhy tropických lesoch a Bush savana America (od Mexika po severnú Argentínu). Kŕmia sa hlavne mravcami a termitmi, ktoré chytia s dlhým lepkavým jazykom. Obrovský anteater - v červenej knihe IUCN. * * * MURAVEDYMURAVEDY (Myrmecophagidae, Myrmecophagidae), rodina cicavcov (. pozri cicavce) autoskiel edentates (. pozri edentates zviera), zahŕňa štyri druhy: obrie mravčiar (Myrmecophaga tridactyla), dva mravčiarovité typu tamandua (tamandua mexicana, Tamandua tetradactyla) a hodvábne mravčiar (Cyclopes didactylus). Anteaters sú bežné v strednej a severnej časti Južnej Ameriky. Dĺžka tela obrie mravčiar je väčšia ako 1, m 2, dĺžka chvosta - 60-90 cm, hmotnosť - 20-25 kg. Dĺžka tela mravčiar dvojprstý - 15-18 cm, chvost - 20 cm, hmotnosť - 350 g pri tamandua a chvost, a telo je 50-60 cm na dĺžku.

Hlava všetkých anteaterov je predĺžená s predĺženou tvárovou časťou. Umiestnené v ústach dlho (obrie Mravenečník - až do 60 cm), lepkavý jazyka. Žiadne zuby. Oči a uši sú malé. Predné končatiny sú silné, s dlhými a ostrými háčikmi. Telo obrie mravčiar je pokryté dlhou hrubé vlasy a čierne alebo sivé, chvost je dlhý, silne dospievajúci. Na hodvábne mravčiar mravčiar a srsť krátka a ľahší, chápavý chvost, pokryté krátkou srsťou.

mravčiarovité - obyvatelia tropických lesov, ale sú tiež nájdené v otvorených priestoroch. Obrie mravčiar - suchozemských zvierat, Tamandua a mravčiar dvojprstý dobrí horolezci a trávia veľa času na stromoch, nájsť útočisko v dutinách. Živí sa predovšetkým na mravce ( cm. ANTS) a termitmi ( cm. termitov), ​​ničí ich budovy labky a chytanie hmyzu s dlhým jazykom. Mravčiarovité sú vedené samostatne alebo vo dvojiciach, pozostávajúce z ženy s mláďa. Jednotlivé detské mravčiarovité priniesť raz za rok. Obrie mravčiar je uvedená v medzinárodnej Červenej knihy sa statusom ohrozených druhov.

encyklopedický slovník. 2009.